Verwerking Print

Werkblad week 37
2857-GR6_wk37.pdf
Antwoordenblad week 37
2858-GR6_antwoorden_wk37.pdf
Werkblad dyslexieversie week 37
3478-GR6_dyslexieversie_wk37.pdf
Werkblad HSV week 37
4829-HSV_GR6_wk37.pdf

Kies -in overleg met je leerkrachtmet je groepje één opdracht. Hieronder staan nog meer opdrachten.

Regels
In een gezin zijn regels. Anders zou je niet met elkaar in een huis kunnen wonen. Noteer eens de regels die er bij jullie thuis gelden. Voeg de regels van je groepje bij elkaar en schrijf ze op een groot vel papier. Versier het mooi.

Rustdag
Een van de langste van de tien geboden is het gebod over de rustdag. God wil dat de rustdag steeds een ereplaats in ons leven heeft. Op de rustdag gaan veel mensen naar de kerk. Maak een mooie poster of een PowerPointpresentatie over wat je nog meer zou kunnen doen op de rustdag. Doe het op zo’n manier dat de rustdag echt een ereplaats heeft.

Tien geboden
In heel veel kerken worden elke zondagmorgen de tien geboden voorgelezen. Probeer daar eens met je groep tekeningen bij te maken. Tekeningen die je in de kerk zou kunnen ophangen, of via een PowerPoint-presentatie zou kunnen laten zien. Probeer voorbeelden te tekenen die ook met jouw leven te maken hebben.

Tien woorden
De tien geboden worden ook wel de tien woorden genoemd. Woorden moeten worden gelezen, voorgelezen, steeds weer. Maar je kunt de tien woorden ook uitbeelden in kleine toneelstukjes. Je kunt dat op verschillende manieren doen natuurlijk. Voorbeeld: Speel een stukje toneel en de rest van de groep moet na afloop raden over welk gebod het gaat.