Werkboeken

In het Levend Water Digibord vindt u elke week onder de knop ’verwerking’ het werkblad om uit te printen. Het is echter ook mogelijk om de werkbladen in printvorm te bestellen, zodat de opdrachten gebundeld zijn.

De werkbladen/werkboeken van Levend Water zijn in 2015 vernieuwd en hebben een gevarieeerd en activerend karakter. De opdrachten zijn verdiepend en uitdagend, zodat leerlingen ook leren nadenken over wat het bijbelverhaal voor henzelf betekent. Naast de wekelijkse individuele opdrachten zijn er enkele groepsopdrachten toegevoegd, waarbij leerlingen op een andere manier met het thema aan de slag gaan. Bijvoorbeeld door te interviewen, te knutselen of een prentenboek te maken. De werkbladen/werkboeken zijn beschikbaar voor groep 3 tot en met 8.

Bij de werkbladen/werkboeken wordt gebruik gemaakt van de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV). Een enkele keer wordt gebruik gemaakt van de Bijbel in gewone taal (BIGT). Dat wordt dan expliciet aangegeven. 

HSV-werkboeken

De werkboeken van Levend Water zijn ook leverbaar in een HSV-versie. Dat houdt in dat alle gebruikte Bijbelteksten en namen uit Bijbel weergeven zijn zoals in de Herziene Statenvertaling (HSV). De HSV-werkboeken zijn beschikbaar voor groep 4 tot en met 8.  

Knieboeken

Voor groep 1 tot en met 3 is een speciaal knieboek ontwikkeld met voor elke week een mooie vertelplaat. 

U kunt alle (werk)boeken bestellen via onze webshop. Wilt u advies welke materialen het meest geschikt voor uw school zijn? Neem dan contact met ons op.