Animatiefilmpjes in Levend Water

Animatiefilmpjes in Levend Water
6 januari 2020

Animatiefilmpjes in Levend Water

 

Toen Levend Water in 2015 de stap naar een digitale omgeving maakte, lag het voor de hand om de mogelijkheden die dat bood maximaal te gebruiken. Het ontwikkelteam zocht naar mooie filmpjes die de Bijbelverhalen van de leerkrachten kunnen ondersteunen. Op onze zoektocht naar geschikt materiaal kwamen we in contact met Max7, een Amerikaanse organisatie die Bijbelmateriaal voor kinderen ontwikkelt. Zij hebben  aansprekende animaties gemaakt van Bijbelverhalen, met hoge artistieke kwaliteit en naadloos aansluitend op het Bijbelverhaal.

Levend Water heeft met Max7 een contract kunnen sluiten en we hebben de rechten gekregen om de tekenfilmpjes in te spreken in het Nederlands. In samenwerking met Bralectah/Opkijken hebben we zo’n 20 filmpjes bewerkt en in het Nederlands ingesproken.

Als stemacteur hebben we gebruik gemaakt van Jaco Meedendorp. Hij was een student van de pabo van hogeschool Viaa. ‘Ik vind het mooi om mijn bijdrage te kunnen leveren aan Levend Water en om zode Bijbelverhalen dichter bij de kinderen te brengen’, zegt Jaco.

Deze tekenfilmpjes staan in de materialenbalk van het Levend Water Digibord bij de hoofdstukken waar het betreffende Bijbelverhaal langskomt.

Nieuwsgierig? Kijk dan naar de animatie van de vier vrienden.

https://youtu.be/umv3jEjbOvw