Ervaringen

We zijn altijd zeer benieuwd naar de ervaringen die scholen met de methode hebben. Zo weten we welke onderdelen goed werken en welke juist anders kunnen.

 

scroll verder

 

Enkele ervaringen:

‘Levend Water gaat uit van de visie dat de bijbel Gods woord is en wij delen die visie. De methode heeft bovendien een goede leerlijn die de hele bijbel, oude en nieuwe testament, in 8 jaar tijd goed behandelt. Daarom maakt onze school gebruik van Levend Water.

Inhoudelijk kun je de Bijbelverhalen goed voorbereiden. Er zijn goede tips om het verhaal te vertellen. Ook zijn er veel gespreksmogelijkheden om met de klas over door te spreken, wat de verbinding maakt tussen de Bijbelverhalen en het leven van de kinderen.

De methode is makkelijk in het gebruik. Je komt makkelijk bij de werkbladen en er is veel informatie beschikbaar voor de voorbereiding. Er is een handige indeling voor het hele jaar, met een mooie afwisseling tussen thema’s en chronologische bijbelverhalen. De methode biedt de ruimte om als docent je eigen accenten te leggen en aan te vullen met eigen materiaal.’

Geerco André (directeur, GBS De Schatgraver in Zwolle)

--------------------------------------------------

'Onze school is vorig jaar Levend Water Digitaal gaan gebruiken. We willen graag meegaan in de tijd en de digitale methode van Levend Water sluit daar goed bij aan. De methode voorziet bovendien niet alleen in kennis, maar heeft ook impact op de identiteit van kinderen door o.a. verdiepende vragen en werkvormen. Dat vind ik zelf erg belangrijk.

Ik ben enthousiast over de mooie afbeeldingen en verdiepingsvragen. Vroeger zocht ik zelf altijd een passende afbeelding op internet, maar nu staan alle materialen voor me klaar in de digitale methode. Voor de kinderen zijn de afbeeldingen prettig; ze geven de kinderen meer beeld bij het Bijbelverhaal. Daarnaast is het een meerwaarde om de verdiepingsvragen te bespreken in de klas. Zeker in de bovenbouwgroepen levert dat goede gesprekken op. Voor de leerkracht is de methode heel toegankelijk en werkbaar. Je kunt alles met een paar simpele muisklikken vinden. Bijvoorbeeld de werkbladen en achtergrondinformatie.

De kinderen zijn enthousiast over de methode. We hopen dat ze de kennis en verdieping meenemen in het leven dat ze tegemoet gaan na de basisschool.'

Rik Groeneveld (leerkracht, GBS De Sprankel in Zwolle)