Uitgangspunten

Levend Water is een moderne christelijke methode voor bijbelonderwijs met een digitaal portaal met toegang tot een verscheidenheid aan materialen zoals een beeldbank en de handleiding met achtergrondinformatie.

 

scroll verder

 

Image 8

Kern van de methode: vertellen van verhalen uit de bijbel

Het doel is : de kinderen horen wie God is, wat zijn plan is met de wereld en wat hij met hen te maken heeft. De leerkracht krijgt in de handleiding aanwijzingen om de verhalen te vertellen en dichtbij de kinderen te brengen. De verhalen komen tot leven door het mooie beeldmateriaal dat digitaal beschikbaar is.

Van leerjaar 1 tot en met 8 drie keer door de bijbel

In elk leerjaar komt een gedeelte van de verhalen uit het Oude Testament en een gedeelte uit het Nieuwe Testament aan de orde. In de bovenbouw is er ook aandacht voor minder verhalende bijbelboeken als Psalmen en Spreuken. Daarnaast is er elk jaar aandacht voor de christelijke feestdagen.

Dichtbij de kinderen

De verhalen worden dichtbij de kinderen gebracht. De handleiding geeft bij elk verhaal een openingsvraag om de kinderen te laten nadenken over het thema van de les. Na afloop van de vertelling denken de kinderen samen met de leerkracht na over wat het verhaal hen hierover leert. Zijn ze er anders over gaan denken?

Memoriseertekst

Bij elk hoofdstuk is een memoriseertekst gekozen. De memoriseertekst is digitaal beschikbaar en staat op het werkblad dat bij de les hoort. Kinderen die de memoriseerteksten regelmatig uit hun hoofd leren, bouwen aan een bron van hoopvolle, bemoedigende, aansporende teksten en beloften die ze hun leven lang meedragen.

Digibord_jongen_meisje