Materialen

De methode biedt diverse materialen die flexibel te gebruiken zijn. Het wordt aangeraden om de materialen op een ontspannen manier te gebruiken. De leerkracht kiest per les welke onderdelen worden ingezet en maakt aanpassingen om het verhaal te vertellen op een manier die bij zichzelf en de kinderen past.

 

scroll verder

 

Werkboeken

Handleiding

Per les is er een handleiding voor de leerkracht. De handleiding laat per les zien wat de samenvatting en focus voor de vertelling is en wanneer het verhaal zich in de tijd ongeveer afspeelt. Daarna volgt een beschrijving van de platen die beschikbaar zijn in het digibord. De handleiding geeft korte aanwijzingen voor de opening, kern en afsluiting van de les. In de kern wordt in enkele scenes het verloop van het verhaal geschetst op basis waarvan de leerkracht de vertelling kan vormgeven.

Digibord

Er zijn digitale afbeeldingen, video’s en andere items beschikbaar om te tonen op het digibord. Ook is het mogelijk om extra afbeeldingen te zoeken met labels.

Werkblad of werkboek

Per hoofdstuk is een werkblad (met antwoorden) beschikbaar met gevarieerde opdrachten. De leerkracht kan ervoor kiezen om deze te printen en bij de betreffende les te gebruiken. Het is ook mogelijk om papieren werkboeken aan te schaffen. Vanaf groep 4 staat op het werkblad een samenvatting van de vertellingen. Indien gewenst kunnen de kinderen de samenvattingen leren. Er zijn geen toetsen beschikbaar bij de methode.

Knieboeken